Aizarna.com

Herri txiki bat, denontzat

Uztaileko berriak irudiekin ( 2011 )

Gipuzkoako bigarren mailako txapela jantzi ondoren,Luis Txapartegi Aizarnako aizkolaria lehen mailara igo da. Lehen ere mutil honek  izarren mailan lehiatu zuen eta orain berriz ikusteko aukera izango dugu. Ez da famili honetako aizkolari bakarra lehen ere ezagutu ditugu etxe honetan  aizkolari egokiak eta honek ere gene berak dituela esango nuke. Ea aurrera ere  jarraitzen duen. (Zorte on  kategori berrian ).
Gipuzkoako bigarren mailako txapela jantzi ondoren,Luis Txapartegi Aizarnako aizkolaria lehen mailara igo da. Lehen ere mutil honek izarren mailan lehiatu zuen eta orain berriz ikusteko aukera izango dugu. Ez da famili honetako aizkolari bakarra lehen ere ezagutu ditugu etxe honetan aizkolari egokiak eta honek ere gene berak dituela esango nuke. Ea aurrera ere jarraitzen duen. (Zorte on kategori berrian ).
Cesar Valverderen oroipenez Ilunpe pilota Elkarteak antolatzen duen txapelketako finalak, Santio egunez ospatu dira Azpeitian.  Binakako final batean Egiguren eta Salegi elkarren aurka  ikusteko aukera izan nuen. Adin txikia dute biak ere,  baina horrela jarraitzen badute zerbait egitera iritsiko dira.Batek aita eta besteak ama Aizarnakoak izanik ezin utzi momentu polit honen irudirik jaso gabe.  Ezkerrean Salegi, gustura ikusten da hau ere koparekin. Ez da gutxiotarako.
Cesar Valverderen oroipenez Ilunpe pilota Elkarteak antolatzen duen txapelketako finalak, Santio egunez ospatu dira Azpeitian. Binakako final batean Egiguren eta Salegi elkarren aurka ikusteko aukera izan nuen. Adin txikia dute biak ere, baina horrela jarraitzen badute zerbait egitera iritsiko dira.Batek aita eta besteak ama Aizarnakoak izanik ezin utzi momentu polit honen irudirik jaso gabe. Ezkerrean Salegi, gustura ikusten da hau ere koparekin. Ez da gutxiotarako.
 Cesar Valverderen oroipenez Ilunpe pilota Elkarteak antolatzen duen txapelketako finalak, Santio egunez ospatu dira Azpeitian.  Binakako final batean Egiguren eta Salegi elkarren aurka  ikusteko aukera izan nuen. Adin txikia dute biak ere,  baina horrela jarraitzen badute zerbait egitera iritsiko dira.Batek aita eta besteak ama Aizarnakoak izanik ezin utzi momentu polit honen irudirik jaso gabe. Ezkerrean Egiguren, gustura ikusten da kopa eta txapela eskuratu ondoren.
Cesar Valverderen oroipenez Ilunpe pilota Elkarteak antolatzen duen txapelketako finalak, Santio egunez ospatu dira Azpeitian. Binakako final batean Egiguren eta Salegi elkarren aurka ikusteko aukera izan nuen. Adin txikia dute biak ere, baina horrela jarraitzen badute zerbait egitera iritsiko dira.Batek aita eta besteak ama Aizarnakoak izanik ezin utzi momentu polit honen irudirik jaso gabe. Ezkerrean Egiguren, gustura ikusten da kopa eta txapela eskuratu ondoren.
Euskal Herriko sega txapelketarako Aizarnan ospatu  zen kanporaketan  kilo gehien ebaki zuen kirolaria dugu hau eta finalean ere bera nagusitu zen. Beraz  J.J Lizaso argazkian ikusten den kirolaria  dugu aurtengo txapelduna.
Euskal Herriko sega txapelketarako Aizarnan ospatu zen kanporaketan kilo gehien ebaki zuen kirolaria dugu hau eta finalean ere bera nagusitu zen. Beraz J.J Lizaso argazkian ikusten den kirolaria dugu aurtengo txapelduna.
 Quebrantahuesos deitzen diogun bira amaitzeko  205 km egin behar dira txirrindu gainean eta proba hau amaitu duten artean bi Aizarnar badira  gutxienez. Proba honek duen wuep orrian  lortu ditut  denborak: Inaki Otaño Aizarna 7h eta 48 minutu;  3.421.garren. 8.715.partaideren artean. Zorionak proba hau amaitzea ez baida  ahuntzaren gau erdiko eztula.
Quebrantahuesos deitzen diogun bira amaitzeko 205 km egin behar dira txirrindu gainean eta proba hau amaitu duten artean bi Aizarnar badira gutxienez. Proba honek duen wuep orrian lortu ditut denborak: Inaki Otaño Aizarna 7h eta 48 minutu; 3.421.garren. 8.715.partaideren artean. Zorionak proba hau amaitzea ez baida ahuntzaren gau erdiko eztula.
Quebrantahuesos deitzen diogun bira amaitzeko  205 km egin behar dira txirrindu gainean eta proba hau amaitu duten artean bi Aizarnar badira  gutxienez. Proba honek duen wuep orrian  lortu ditut  denborak:: Mikel Egiguren Elorza  6h eta 48 minutu;  1.030.garren amaitu du,   8.715 partaideren artean  Zorionak, proba hau amaitzea  ez baita ahuntzaren gau erdiko eztula.
Quebrantahuesos deitzen diogun bira amaitzeko 205 km egin behar dira txirrindu gainean eta proba hau amaitu duten artean bi Aizarnar badira gutxienez. Proba honek duen wuep orrian lortu ditut denborak:: Mikel Egiguren Elorza 6h eta 48 minutu; 1.030.garren amaitu du, 8.715 partaideren artean Zorionak, proba hau amaitzea ez baita ahuntzaren gau erdiko eztula.
Quebrantahuesos  proba gogorra da, baina Azpeitian ospatzen den xoxoteko igoera ere ez da txantxetakoa .Gazteak gero eta hobeto  prestatuta ikusten dira, baina lehiaketak ere gero eta maila handiagoa dute. Argazkian  aldapan gora ikusten da  Aizarnako gaztea  eta  erraz  dioala ematen du. Helmugara 42 minututan iritsi zen, denbora polita,  Arrue Gurrutxaga Jon  gazteak lortu duena.( Argazkia Uztarria .com)
Quebrantahuesos proba gogorra da, baina Azpeitian ospatzen den xoxoteko igoera ere ez da txantxetakoa .Gazteak gero eta hobeto prestatuta ikusten dira, baina lehiaketak ere gero eta maila handiagoa dute. Argazkian aldapan gora ikusten da Aizarnako gaztea eta erraz dioala ematen du. Helmugara 42 minututan iritsi zen, denbora polita, Arrue Gurrutxaga Jon gazteak lortu duena.( Argazkia Uztarria .com)
Sevillan dagoen  Plaza de España oso famatua da 1929. urtean  irekia Iberoamerikar erakusketa ospatzeko, bertan  zerbaitengatik gailendu diren irien   izenak aipatzen dira, zeramikaz eginiko  irudi  edo idatzietan. Aizarna ez da iria baina badu bere toki txiki bat  hemen, zerbaitengatik izango da!!. Herritar batek bidali dizkit argazki hauek, Sevillara joan eta Aizarna irakurtzea bitxikeria irudituta. Bertara joaten denak  badaki non ikusi Aizarnaren ikurra.
Sevillan dagoen Plaza de España oso famatua da 1929. urtean irekia Iberoamerikar erakusketa ospatzeko, bertan zerbaitengatik gailendu diren irien izenak aipatzen dira, zeramikaz eginiko irudi edo idatzietan. Aizarna ez da iria baina badu bere toki txiki bat hemen, zerbaitengatik izango da!!. Herritar batek bidali dizkit argazki hauek, Sevillara joan eta Aizarna irakurtzea bitxikeria irudituta. Bertara joaten denak badaki non ikusi Aizarnaren ikurra.
                                                                   Ibai Eder urtegian urak duen maila ikusten da argazki honetan, Uztailaren lehen egunean ateratakoa da./ Udara hau hornitzeko nahiko ur badagoela ematen du, baina ala ere kontsumoa zaintzea ondo dago urte sasoi honetan behintzat.  Kota 218 metro/// betetze maila   77%,  /// M ( 3 ) -  8.870.500 ///.  Azken lau urteetan izan duen kopururik  txikiena dauka  urte sasoi honetan.
Ibai Eder urtegian urak duen maila ikusten da argazki honetan, Uztailaren lehen egunean ateratakoa da./ Udara hau hornitzeko nahiko ur badagoela ematen du, baina ala ere kontsumoa zaintzea ondo dago urte sasoi honetan behintzat. Kota 218 metro/// betetze maila 77%, /// M ( 3 ) - 8.870.500 ///. Azken lau urteetan izan duen kopururik txikiena dauka urte sasoi honetan.